Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bart

bart.jpgICh. Baltazar Tarsos
bígl

* 12. 8. 1998
+ 26. 12. 2010

canisterapeutický pes

český junior šampion
český šampion
mezinárodní šampion
veterán šampion

 

Bartíček byl náš první pejsek. Jeho začátek života moc veselý nebyl. Původní majitel se k němu nechoval hezky a tak když jsem zjistila, že se ho chce zbavit, neváhala jsem ani chvilku a i přes to, že jsem byla vychovaná k tomu, že pes do paneláku nepatří (s čímž dnes už nesouhlasím), Barta jsme si koupili. Měl u nás krásný život a svůj vděk nám denně oplácel svojí přítulností. . Byl neskutečný mazel, měl úžasnou vstřícnou povahu, byl nekonfliktní, pohodový a stále dobře naladěný. Jediným jeho neduhem byla obrovská lovecká vášeň. bart2.jpg

Jeho skvělé mazlivé povahy jsem využila a v roce 2003 jsem s ním začala dělat canisterapii. Chodili jsme do školky ELPIS pro děti s více vadami. Děti Barta milovaly, byl k nim velice něžný a rozdával jim lásku. Canisterapii se věnoval celých 7 let.

Agility jsem s ním sice nedělala, ale občas jsem ho vzala na cvičák "provětrat". Běhal moc rád, dodnes mě mrzí, že jsem se tenkrát nechala odradit slovy: s bíglem agility?!! Video ZDE

Bart byl celý život v úžasné kondici, chodili jsme na celodenní výlety, jezdili na kole, chodili na běžky. Nikdy nebyl unavený a přicházející stáří bylo vidět jen na stále bělejší srsti.

Vzhledem k jeho skvělé kondičce jsem doufala, že s námi bude ještě dlouho, ale nemoc si bohužel nevybírá ani u psů. Ve 12,5 letech mu na základě špatného dýchání byly zjištěny rozsáhlé metastáze na plicích. Jeho stav se rychle zhoršoval a my jsme museli udělat to těžké rozhodnutí a poslat Bartíčka přes Duhový most.

Bartíčku sbohem!! Byl jsi jedinečný, byl jsi vyjímečný. Byl jsi PAN PES a zůstaneš navždy v našich srdíčkách.

Bartíčkovy (a Fidovy) webové stránky:http://www.volny.cz/bigl_baltazar